הריון הוא תקופה רגישה במיוחד מבחינת תכנון התזונה, וחשוב מאי-פעם להקפיד על תזונה נכונה, שכן חומרי המזון שצורכת האם אינם משמשים רק עבורה, בתקופה הרגישה בה היא נמצאת, אלא מהווים את חומרי הבנייה של העובר המתפתח בבטנה. חומרים אחרים, לעומת זאת, עלולים לפגוע בעובר ולכן במהלך תכנון תזונה בהריון, בין אם אתן בונות תפריט בעצמכן ובין אם אתן עושות זאת בעזרתה של דיאטנית קלינית, חשוב להימנע מהם. מהם העקרונות החשובים של תזונה בהריון? איזה מאכלים מומלצים ומאיזה מאכלים מומלץ להימנע? בואו נפרט מהם העקרונות החשובים של תזונה בהריון.
מערכת החיסון של העובר נמצאת עדיין בשלבי התפתחות, ועל כן כל תזונה בהריון צריכה להימנע ממאכלים שעלולים לגרום לזיהום ומחלות, ולהקפיד על מספר כללי מניעה חשובים. בין הכללים הללו ניתן למנות הקפדה על רחיצת פירות וירקות במים וסבון לפני השימוש; לחמם כל מזון מוכן לאכילה או מבושל שנשמר במקרר לטמפרטורת רתיחה; לשטוף ידיים בטרם אכילה; להשתמש במגבות נייר וכדומה.
המזונות שאסור לצרוך במהלך תזונה בהריון הם בשר שאינו עשוי well done, מאכלים המכילים קצף ביצים כגון טירמיסו ומוסים או ביצים לא מבושלות כגון ביצת עין, מאכלי חלב לא מפוסטרים, מיצי פירות וירקות לא מפוסטרים, נבטים שלא עברו בישול, מאכלי ים לא מבושלים ועוד.
מזונות אחרים ניתן לכלול בקביעת תזונה בהריון, אך במינון נמוך, או שמומלץ להימנע מהם. בין המזונות הללו מופיע הקפאין, שעודף שלו עלול לגרום הפלות ולידת עובר קטן. ניתן לכלול קפאין, אך במינון לא גבוה, עד שלוש כוסות ליום. גם כמות קטנה של אלכוהול מותרת תיאורטית במהלך הריון, אך כיון שלא ברור מהי הכמות שאינה מסוכנת מומלץ להימנע ממנו באופן גורף. כבד מספק במהלך תזונה בהריון חומרים חשובים כגון ברזל, אך מאידך מספק כמות גדולה של ויטמין A שעלול לגרום למומים מולדים, לכן כדאי שלא לצרוך ממנו כמויות גדולות.