תחום הדיאטות מושפע מאוד מטרנדים ובכל עשור, כך נדמה, מפציעה כוכבת חדשה בשמי הירידה במשקל: בשנות השבעים, למשל, הייתה זאת דיאטת אטקינס אותה פיתח ד"ר רוברט אטקינס ואשר התירה אכילה חופשית של חלבונים ושומנים מתוך תקווה כי היעדר הפחמימות יוביל לירידה במשקל. בראשית המאה ה- 21 תפסה את מקומה של דיאטת אטקינס דיאטת סאות' ביץ', שפותחה על ידי קרדיולוג אמריקאי ואשר מפרידה בין פחמימות טובות לרעות וכן בין שומנים טובים לרעים ושבין הממליצים המפורסמים עליה היה ביל קלינטון (שבהמשך עבר לתזונה טבעונית לאחר שמצבו הבריאותי הורע בעקבות דיאטת הסאות' ביץ') – ובעשור השני של המאה הנוכחית מסתמן להיט חדש: דיאטת דוקאן.
דיאטת דוקאן נקראת על שמו של הרופא הצרפתי שפיתח אותה, ד"ר פייר דוקאן. היא אפקטיבית למדי – אולם גם טומנת בחובה נזקים לגוף ועל כן ירדנה עובדיה כמו גם חלק גדול מהרופאים והדיאטנים הקליניים מסתייגים ממנה.
דיאטת דוקאן מורכבת מ- 4 שלבים: התקפה, שיוט, ביסוס ותחזוקה. שלב ההתקפה (על הקילוגרמים העודפים) נמשך בין 3 ל- 10 ימים, שלב השיוט נמשך עד שמגיעים למשקל היעד כשבעיקרון הקצב הוא ירידה של כקילוגרם אחד לשבוע, שלב הביסוס נמשך 10 ימים על כל קילוגרם שירד מהמשקל, ושלב התחזוקה נמשך לאורך כל החיים (או עד שימציאו דיאטה שמאפשרת לאכול הכל ולהישאר רזים ובריאים…)
שלב ההתקפה של דיאטת דוקאן הוא שלב בעייתי ביותר לתפיסתה של ירדנה עובדיה. במשך כשבוע בממוצע מותר לאכול אך ורק מאכלים מתוך רשימה מצומצמת למדי של אפשרויות ושאין בה ירקות, פירות ופחמימות – דבר שעלול להוציא את הגוף מאיזון. המאכלים המותרים הם בשרים רזים ללא שומן, דגים, עופות (ללא העור), שתי ביצים ביום, חלבונים מהצומח (טופו וסייטן) ומוצרי חלב שאחוז השומן בהם לא עולה על 3%.
בנוסף יש לשתות 1.5 ליטר ביום (מים, משקאות דיאטטיים עם לא יותר מקלוריה לכוס, קפה, תה) וכן חובה לצרוך כף וחצי של סובין שיבולת שועל בעל האפקט המשביע.
הקפדה על הכללים הנ"ל גורמת לירידה של 7 עד 10 ק"ג במשך 3 עד 10 ימים, ירידה מרשימה לכל הדעות כולל זו של ירדנה עובדיה, אולם כאמור זהו הישג שעלול להילוות אליו נזק של ממש לגוף.
השלב השני בדיאטת דוקאן, השיוט, דומה לשלב הראשון אולם אחת ליומיים ניתן לצרף לתפריט ירקות (אך לא כאלה עמילניים דוגמת תפוח אדמה, בטטה, אפונה, תירס, עדשים, שעועית או גרגרי חומוס). מבחינת ירדנה עובדיה זהו שלב מסוכן אף יותר מקודמו, שכן הוא נמשך זמן רב – סדר גודל של מספר חודשים – ובמהלכו נמנעים מהגוף חומרים החיוניים לו.
בשלב השלישי של הדיאטה, הביסוס, ניתן להוסיף לתפריט הדיאטה פרי אחד ביום (אם כי לא בננה, ענבים או אגוזים) ולא בזמן הארוחה, שתי פרוסות לחם מחיטה מלאה מדי יום ופעמיים בשבוע מנה עמילנית. בנוסף מותרות שתי ארוחות שבועיות המוגדרות כ"חגיגה", ושבהן מותר לאכול מה שרוצים אבל בכמות סבירה (קונספט שירדנה עובדיה דווקא מברכת עליו, אם כי כמובן ממליצה לנקוט בו במסגרת דיאטה מאוזנת יותר ושינוי כללי באורח החיים שכולל בין השאר גם פעילות גופנית). כלל חשוב נוסף בשלב זה של דיאטת דוקאן הוא שיום אחד בשבוע ניתן לאכול חלבונים בלבד.
כאמור, רבים וטובים כבר ניסו את דיאטת דוקאן והשילו קילוגרמים רבים. ביניהם, אגב, קייט מידלטון, שנקטה בדיאטה זו כדי להגיע לחתונתה עם הנסיך וויליאם כשהיא רזה וחטובה. ירדנה עובדיה, בכל אופן, לא ממליצה על דיאטה בלתי מאוזנת שכזו.