מתכון מאת: שושי שטיינוביץ.
מנת בריאות מוקפדת קלוריות – ללא גלוטן וללא סוכר.
מתאימה לחולי צליאק, סוכרת, לחץ דם גבוה ויתר כולסטרול.
משרים לילה מראש 2 כוסות חומוס במים. למחרת, מסננים, שוטפים ומבשלים בהרבה מים עד ריכוך.
מסננים ושמים בקערה.
בקערה נוספת שמים תבלינים: 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כפית צ'ילי יבש, 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי,מלח גס,1 כפית כמון,1 כפית כורכום, 1 כף טימין יבש או אורגנו או זעתר יבשים,1 כפית שום גבישי,1 כפית שמן זית.
מערבבים את התבלינים מוסיפים 3 כפות מים, שופכים על גרגרי החומוס, מערבבים היטב עד שכל הגרגרים מכוסים.
אופים בתנור בחום בינוני במשך כחצי שעה עד שהגרגרים מקבלים צבע והם נהיים קריספים.