שוק הדיאטות כיום הינו שוק מגוון בו קיימים מספר רחב של דיאטות. דיאטות רבות משלבות בתוכן תפריט מאוזן, אורח חיים ספורטיבי וכל זה בנוסף לשימוש בכדורים אשר בתוכם קיימים חומרים האמורים לסייע בתהליכים כאלו ואחרים בגופנו בעבור הצלחת הדיאטה.
אחת הדיאטות הבולטות כיום בשוק היא הדיאטה של ד"ר סימונס. דיאטה זו מבוססת על תוסף המכיל את הורמון ה-HCG. במאמר זה נכיר מקרוב את יכולת הורמון זה ומאפייניו.
ה-HCG הינו הורמון ששמו בעברית הוא הורמון גונדוטרופיני שלייתי אנושי. ה-HCG הוא הורמון פפטידי (שרשראות של חומצות אמינו המייצרות חומרים נצרכים לגוף). הורמון זה מביא לצמיחה של השלייה בעת היריון ואף בהתמודדות למול סוגים שונים של סרטן.
בזמן היריון מקיים ההורמון תמסורת הורמונאלית עם גופיף צהוב (מבנה תפקודי בשלייה) מה שמביא לייצור של הורמוני המין הנשיים – האסטרוגן והפרוגסטרון, שבין היתר דואגים לעיבוי והגנה של השכבה הפנימית של הרחם ואף עוזרים לעובר להיקשר לדופן הרחם. חלק רחב נוסף של ההורמון מונע בעצם ממערכת החיסון של האם ההרה לפעול ובכך לתקוף את העובר שלה.
לקריאה נוספת על הדיאטה של ד"ר סימונס HCG לחצו כאן.
הורמון ה-HCG מיוצר בדם ומופיע לאחר שבועיים מרגע ההתעברות של האם. רמת ההורמון בדם מגיעה לשיאה מהשבוע ה-8 ועד שבוע 12. לאחר מכן היא יורדת בתהליך של השליש הראשון של ההיריון. כמספר ימים לאחר הלידה אין הוא מופיע יותר בדמה שם האם.
במקרים בהם ההורמון לא מיוצר על ידי האם המעוברת כמו שצריך, מוזרק הוא יחד עם הורמון מגרה זאת על מנת לקיים את הביוץ. אי לכך, השימוש בהורמון נעשה גם במקרים של הפריה חוץ גופית. השימוש בהורמון ניתן גם במקרים של טיפולים בנושא התבגרות המינית שמתעכבת ובתסמונת קדם וסתית. בעבור גברים השימוש בהורמון נעשה במקרים של אשכים טמירים (מצב בו ישנה היעדרות של אשך אחד או שניים בתוך שק האשכים) ושדרוג ייצור תא הזרע.
מעבר לנחיצות ההורמון אצל נשים מעוברות, מחקרים רבים שנעשו במשך שנים הוכיחו את יכולתו במקרים נוספים. בזמן ההיריון עצמו הוכח שביכולת ההורמון בדיכוי שרשרת בתאי T (תאי דם לבנים הפועלים כמערכת חיסונית בדם). מחקרים נוספים גילו שההורמון תורם בהחלמה של חולי סכרת, מונע מתאים במערכת החיסון לתקוף רקמות בלבלב ואף ביכולת של דיכוי תאים לימפוציטים. בתחום מחלת הסרטן ההורמון מביא לגילוי מוקדם של סרטן השחלות וסוגים נוספים זאת למול הפרשה יתרה שלו המעידה בעצם על קיומו של סרטן.
כיצד בודקים
את הימצאותו של ההורמון בגוף ניתן לבדוק דרך בדיקות שתן ובדיקות דם. בעבור נשים הרות כמות ההורמון יכולה להעיד על שלב ההיריון, שלב התפתחות העובר ועוד. בדיקה זו עדיין אין בה בכדי להחליף את הצורך הברור בבדיקות נוספות אודות העובר ובמיוחד בדיקת אולטרא סאונד.